Много въпроси, малко отговори

iphone7

 

Остава по-малко от месец до премиерата на новия iPhone 7, а въпросите около него не претават да се множат. Това до известна степен се дължи на факта, че от Apple упорито мълчат, какво точно ще е включено като функционалности и какви ще са нововъведенията в устойството.

От множество източници изтичат безбройни и разнообразни информации, снимки, видеа, но нищо засега не изглежда надеждно.

Говори се за водоустойчив корпус на телефона, което като функция ще влезе в директен сблъсък с вече обявения Note 7. Също така се говори за двойна камера, което ще е революционно, а почти сигурно е отпадането на 16GB версия. Непотвърдено, но много вероятно е премахването на жака за слушалки и заместването му от още един високоговорител за по-добър звук. От няколко източника пък излезе информация, че няма да има Home бутон, но това е вече силно преувеличено, тъй като Apple държат на него.

Дали всички тези слухова ще са истина и ще се оправдаят ли очакванията ни за един невероятен смартфон от ново поколение. Очаква да разберем през септември.

Най-важните аксесоари, които трябва да са винаги в чантата ти

на училище

Края на лятото дойде и е време летните емоции да отстъпят място на училищните задължения. Не е задължително обаче училището да е синоним на нещо скучно и неприятно. Винаги може да се намери начин то да стане забавно, а смартфонът е задължителната съставка в рецептата за добро настроение в даскало.

Нека да помислим обаче, с какво не трябва да се разделяме от нашите аксесоари, когато отиваме на училище.

 1. Външната ни батерия трябва да е винаги с нас. Може да се окаже, че имаш свободен по химия, а вън нали и вместо да пориташ топка с приятели, се налага да пуснете в мрежа най-новата игра, затова батерията е първостепенно значеие за теб. Точно затова, няма да е никак зле, да имаш една резервна в чантата и можеш да се заредиш по всяко време. Освен всичко останало, Петя от съседния клас, може да има нужда от допълнителен заряд и ако ти не си подготвен да се намесиш в тази тежка ситуация, най-вероятно Стоян е, затова не се колебай и още сега премести батерията от чекмеджето на бюрото в чантата;
 2. Слушалките са универсален аксесоар за забавления и работа. С тях не просто можеш да слушаш любимата си музика, но също така можеш да “изключиш” околния свят и когато в междучасието се опитваш да си припомниш урока по алгебра, който снощи учи на фона на любимия си сериал, но всички около теб крещят, стропат, скачат и създават непоносим шум, просто ги постави и пусни лека музика, която ще изолира външните дразнители. Защо да не ги използваш и в час по рисуване, когато искаш да впечатлиш с таланта си;
 3. Селфи стикът пък е задължителн, защото няма нищо по-хубаво от това, да си направиш селфи с всички съученици и да запазиш снимките за разглеждане след години, когато сте вече големи и ще можете да се позабавлявате. Прави си селфи с най-добрите си приятели навсякъде – в час, на двора, по коридорите. Направете си отделен албум и си отбелязвайте събитията, около които са направени тези снимки, за да можете да се връщате към тях с усмивка на уста.

7 причини да си купиш новия Samsung Galaxy Note 7

note7

Samsung Galaxy Note 7 вече е на пазара и ти спокойно можеш да правиш “повече” с него, точно както те приканва рекламата му. Но нека вникнем в няколкото отличаващи го черти, заради които си заслужава да захвърлиш стария си смартфон и да се сдобиеш с това съкровище.

 

 1. Уникален симетричен дизайн с извита предна и задна част за много по-добро захващане и усещане при експлоатация. Невероятен подбор на материали за изработката, както подобава на един водещ модел на всяка голяма марка. Това устройство е създадено да залепне в ръка ти и да ти даде пълната свобода да го използваш без никакви проблеми.
 2. Огромен 5.7 инчов супер амолед дисплей с извити ръбове, като телефоните от серията Tой е истинско удоволствие за очите, а каартината на него идва в така нареченото Quad HD. Телефонът предоставя възможност да преминеш в по-ниско качество на картината, ако желаеш да пестиш батерия, а също така дава и богата възможност да се индивидуализира, поставяйки на стартовия екран календар, часовник, свободно избран текст и други. Както всеки заоблен телефон, страничната част на дисплея ти дава шанса да достъпваш до всички менюта много бързо и удобно
 3. Ирисов скенер. Това вече си е революция и вероятно е нещото, което дълго време ще задържи дистанцията между Note 7 и всяка друга конкуренция. За какво се изполва той? Поставяйки го пред лицето си, скенерът засича предварително зададения ирис на собственика и отключва устройството за използване. Освен него, всеки има възможност да избере пръстов отпечатък, парола или други методи на отключване, но ирисът гарантира непробиваемост.
 4. Новата писалка и всички софтуерни глезотийки, които вървят с нея. Занея можем да изпишем много редове, но ще подчертаем само най-важното, за да не отнемаме от удоволствието ти, когато се докоснеш до устройството. С новият S pen можеш да оградиш избрано от теб видео и лесно след това да го превърнеш в GIF-че, което да споделиш с приятели в мрежата. Можеш да пишеш върху заключения диспей и да запазиш написаното като бележка за по-късно четене. Можеш да използваш опция, която работи като лупа, за да прочетеш ситен шрифт. Една от най-интересните опции се нарича “Glace” и е нещо като картина в картината, която ти дава възможност да гледаш нещо на малко екранче, докато работиш в друг прозорец. Една от функциите, която всички очакваме, не само да се появи малко по-масово, но и да придобие сериозни подобрения – преводач. Просто поставяш писалката върху дума и тя веднага се превежда
 5. Водоустойчивостта. Крайно време беше да има и водоустойчив Note, който да сме свободни да използваме и при по-неблагоприятни метереологични условия. От Samsung се хвалят, че били изработили устройството толкова качествено, че то работело безупречно, ако не и по-добре, точно в намокрено състояние.
 6. Бързо зареждане през новия USB Type-C или безжично зареждане. Note 7 може да бъде зареден безжично, с поставяне върху станцията си, а също така е първият телефон с USB C-Type порт. Все пак от технологичният гигант са помислили за хората, които имат множество зарядни от предходните си модели и са предоставили не само кабел с Type-C, но и преходни от обикновен Micro USB кабел.
 7. Защитена папка – много подходяща функцийка за всички любители на тема сигурност. Това вече впечатли всички, тъй като за първи път идва вградена функция, която защитава потребителската информация на още едно ниво. В нея можете да поставите както файлове, така и инсталация на приложения, а поставени в нея те са напълно самосиндиклани, което ще рече, че можете да използвате таен акаун на Facebook или Instagram примерно, без да се притеснявате от наличието на друг акаунт на приложението, закачен към инсталация направена извън папката.

Зареждаш ли правилно телефона си?

 

how to chargeМного често можем да чуем мнението, че не е добре мобилното устройство да се заражда прекалено чести и на малки интервали от време. Вярно ли е това и кой  е най-правилния начин? Мното популявно е и схващането, че устройството трябва да бъде включено към тока, само ако батерията му е напълно празна.

От фирмата за батерии Codex дават много простично обяснение за нас – всяка батерия си има ниво на “стрес”, което не трябва да бъде повишавано по никакъв начин. Един от методите за превенция от повишаване на “стреса” на батерията е прекомерното и зареждане или казано на обикновен език, оставянето в електрическата мрежа след запълването на капацитета й. Най-добре телефонът да бъде махнат от зарядно, веднага след като се зареди. Това означева, че много от нас трябва просто да се освободим от вредния навик от зареждане на устройството през нощта. Затова от Codex и съветват просто да имаме няколко зарядно под ръка и да зареждаме телефона на малки порции всеки път, когато ни е удобно и преценим, че имам нужда. Така ще увеличим живато на батерията и ще можем да разчитаме на нея за по-дълго време.

10 признака, които доказват пристрастяването към телефона

addicted to phones

 1. Преди да кажеш добро утро на когото и да било сутрин, първо посягаш към телефона, за да си провериш Facebook-а;
 2. Не носиш часовник на ръката си, тък като мобилно устройство е винаги в ръката ти и можеш да го погледнеш или oще по-лошо – носиш ръчен часовник, но предпочиташ да хвърлиш поглед към телефона си. Може да имаш ново съобщение и да не си го чул;
 3. Не поглеждаш през прозореца сутрин, а апликацията с прогнозата за времето, за да прецениш как да се облечеш;
 4. Дори когато страшно много ти се ходи до тоалетна, първо притичваш да си вземеш телефона;
 5. Когато излизаш на разходка или по работа ти се случва да си забравиш ключове, пари, документи други важни предмети, но никога не ти се е случвало да си забравиш телефона;
 6. По време на обяд или вечеря, никога не поставяш телефона на масата с екрана надолу;
 7. По време на разговор с приятели, поглеждаш за нови съобщения или нотификации в телефона си;
 8. Нямаш къде да поставиш горещото си кафе в колата, защото мястото за поставяне на чаши е заето от телефона ти;
 9. Чантата ти пада на земята и се удря много силно, но това не те притеснява, тъй като телефонът е в джоба ти;
 10. Трябва да оставиш мръсни чинии и чаши в кухнята, които можеш лесно да занесеш с две ръце, но предпочиташ да направиш две ходения, носейки по-малко неща само е вдната ръка и да не се разделяш с телефона си.

7 аксесоарa, без които не трябва да се впускаш в лятото

main

Лятото е време за много вълнуващи пътувания, безброй топли преживявания и много часове, прекарани в компания на приятели на екзотични места. Каквото и да правиш през горещите летни дни, твоят телефон е неотлъчно в джоба или ръката ти, за да можеш да си в непрекъснат контакт с своите близки и приятели, правиш шеметни снимки, слушаш любимата си музика, споделяш статуси в мрежата или просто да прочетеш последните клюки.

PimpMyMobile.BG както винаги се грижи за теб и затова тук ти предлагаме 7 аксесоара, който ще са ти от огромна полза

 1. Външна батерия

powerbank

Когато става дума за лято, винаги се очакват много снимки. Това предполага и много ровичкане и качване на всички тези снимки в социалните мрежи. Ако планираш да прекараш времето си на плажа, далеч от хотела и от възможност за зареждане на телефона, тогава задължително ти трябва външна батериа за любимото ти мобилно устройство. Освен всичко останало, той може да ти бъде полезен за завързване на приятно запознанство в красив младеж или девойка изпаднал/а в беда на плажа, без грам батерия в телефона.

 1. Безжична тонколонка

speaker

Страхотен метод да си направите парти на плажа, в хотелстака стая, на басейна и изобщо където си пожелаеш. Трябва само да я свържеш чрез Bluetooth към телефона и купонът е готов. Безжичната колонка е перфектен начин да отнемеш възможността на шофьора в колата да диктува стила музика, като просто я поставиш в средата на возилото и се превърнеш в DJ мечта. Можеш винаги да намериш огромно разнообразие за този продукт, но ако ще го използваш на плажа, тогава е задължително да провериш, какви предимства има водоустойчивата колонка, предлагана от нас – тук.

 1. Selfie стик

selfie

Какво е лятото без хиляда селфита? Тази пръчка, спокойно може да се нарече вълшебна, тъй като кара много хора да полудяват и да мисля само за това, как да си направят най-добрия възможен кадър на фона на залез, изгрев, море, планина и много други. Направи си албум Selfie summer 2016 в своя профил във Facebook и се забавлявай след време разглеждайки старите селфита с приятели на плажа.

 1. Грип за кола

car-grip

Това е един аксесоар, който често е подценяван, но става изключително търсен през летните месец. Представи си ситуация, в която колата е пълна с хора, има напитки, ключове, чипс, бисквитки и всевъзможни други неща във всички възможни отделения на автомобила, където може да се постави мобилния ти телефон. Последното нещо, която искаш да ти се случи, е той да попадне в едно отделение с пакетче фъстъци и да се напълни с тях. Ето че един наглед обикновен аксесоар, какъвто е този, става изключително полезен и надежден.

 1. Слушалки

headphones

Любимата ти музика, навсякъде с теб. Хубаво е да послушаш последните хитова с приятели на безжичната си колонка, но е далеч по-добре да се отпуснеш на плажа с приятна лирична музика. Освен това, слушалките ще те спасят, ако някой досаден роднина реши да ти се обади по Skype или Viber и реши да ти зададе хиляда беудобни въпроса.

 1. Водоустойчив кейс

water001

Когато говорим за защита на плажа, не можем да подминем този водонепромукаем калъф, който ще запази устройството ти от намокряне, напълване с пясък или други опасности, които го дебнат на плажа. Спокойно можете да поставите вътре парите, ключовете или други предмети, които искате да защитите. През прозрачното фолио на калъфа, можете да използвате устройстовото си без притеснения, а дори да правите и най-яките плажни снимки.

 1. Чанта за дамите

bag

Този аксесоари е чисто дамски, но сме сигурни, че много мъже биха се мъже биха се зарадвали, ако половинките им имат подобен на плажа. Това е перфектната защита от намокряне или напълване с пясък на телефона. Можете да поставите в чантата всяко нещо, което искате да защитите и то ще е на сигурно място. Размера на чантата позволява в нея да се постави и таблет или електронна книга, за тези от вас които обичат да четат под сянката на плажния чадър.

 

Нов патент на Apple ще блокира желанието ни да снимаме на концерти или в кино салон.

apple-new-patent

Apple успяха да защитят патент за технология, която блокира възможността на камерата в телефона да снима в определени ситуации. Това се отнася най-вече за концерти и кино салони, но се очаква в ограничението за снимане, на по-късен етап да попаднат и културни забележителности и ценности, произведения на изкуството, както и обекти свързани с националната сигурност.

 

Как работи технологията? В устройството ще бъдат поставени инфрачервени сензори, които ще могат да реагират на специфичен сигнал, подаден от страна на събитието или обекта, който искате да заснемете. То ще блокира камерата на устройството, като не позволи да се направи снимка.

 

Това обаче не е всичко и функцията далеч не е само негативна за потребителите. Предвижда се, тя да се използва и за множество друга информация, която може да се подаде към телефона. Представете си, че сте в музей и искате да получите информация за дадено произведение. Единственото, което е нужно да направите, е да насочите телефона към него и веднага ще получите визуализация на текст, видео, музика или друга медия, която са подготвили домакините на даденото събитие.

 

Apple все още не са направили официално изявление, дали функцията ще бъде част от очаквания през септември iPhone 7, или че изобщо ще влезе в употреба, тъй като това би довело до огромен отлив от клиенти на марката, които няма да могат да снимат любимата си група по време на концерт, но самата защита на подобен патент ни навежда на много въпроси.

 

Какво още очакваме да се случи през септември, можем да прочетем тук

Какво да очакваме от технологичните гиганти в края на лятото?

iphone-7-blue

Какво ново във iPhone?

Много хора вече са отдадени на летните емоции, а мислите им са далеч на плажа или в прохладните морски вълни. Има едно нещо обаче, което със сигурност не спира да вълнува голяма част от феновете на Apple и в частност тези на iPhone. Какво подготвя технологичният гигант от Копертино и какви новости ни очакват на премиерата на iPhone 7 през септември?
В Мрежата вече могат да се видят множество видеа и снимки на концептуални модели – различни модифиации на дисплеи, корпус без 3,5мм жак за слушалки, екран със заоблени ръбове, странична част на телефона с хромирана рамка, както и много други. Някои от тези графични материали са просто плод на богато въображение, но други със сигурност не, а по-скоро са породени от множеството информация, която изтича от подизпълнителите на Apple за различните компоненти. Една такава е гарантираното премахване на 3,5 милиметровия жак за слушалките. За да може да слуша музика, даден потребител ще използва така наречения Lightning порт, който понастоящем е предвиден за пренос на данни и за зареждане на устройството. Друга сигурна промяна, или по-скоро допълнение към вече съществуващата гама iPhone модели, е нов цвят на корпуса на телефона. Тук вече източниците на ифнормация не могат да ни гарантират, но предполагаемите цветове са матово-черен и матово-тъмно син. Споре изтеклите в последните седмици снимки, Apple изглежда искат да избягат напълно от алуминиевия корпус на устройството, с който всички вече са свикнали и да преминат към гуминизирано покритие, което ще позволи по-малък брой наранявания и по-незабележими повреди по тялото на телефона.

Каквито и да са готвените промени, всички вярваме че Apple няма да изневерят на себе си и ще предложат един висококачествен смартфон на всички фенове.

Какъв ще е окончателният облик на устройството, ще трябва да проявим търпение и да почаваме до септември месец, когато е ежегодното събитие по представяне на iPhone.

galaxy-note-7-leaks-press-renders-1

А какво да очакваме от другите технологични гиганти?

Samsung няма да останат длъжни на конкурентите си от Apple и ще предложат обновяване на един от моделите си. В семейството на Note ще се появи нов член, който ще носи името Galaxy Note 7 и ще предлага 5.7 инчов дисплей, много оперативна памет, много пространство за съхранение на файлове, както и 8 ядрен процесор, който ще направи устройството наистина шеметно бързо в работата с него.

Тъй като фаблетът е в пряка конкуренция с по-гелмия от двата iPhone – 7 Plus, който се очаква да излезе през септември, от Samsung имат намерение да пуснат своето устройство още през август, за да изпреварят желаещите да имат голям и удобем почти 6 инчов телефон.

Други новости свързани с Galaxy Note 7 са, че той ще работи с операционна система Android 6.0, ще има разплащателната функция на корейския гигант – Samsung pay, ще бъде снабден с зарядно USB – Type-C, което ще се налага все повече и повече през идните месеци и години. Една от най-забележителните фукнции е, това че ще е сертифициран с IP68, което означава водоустойчив до 1.5 метра дълбочина и 30 минути престой във вода. Това вече започва да се превръща в запазена марка на Samsung да правят устройствата си такива, а да видим дали ще има отговор на тази функция и от страна на Apple.

Феновете на конзоли ще могат да се насладят на едно изключително изживяване с новата Playstation VR Edition

PlayStation-VR

Технологията на Виртуалната реалност завладява все по-голям кръг от хора по света и се превръща в следващия голям технологичен хит. Сериозна крачка в тази посока правят от Sony, като за да предоставят възможност за максимално удоволствие на потребителите на конзоли, екипът занимаващ се с разработката на PlayStation вече е готов с интеграция на шлем за виртуална реалност, който ще позволи да се потопите максимално в играта и да достигнете до неусещани досега преживявания и емоции.

VR шлемовете навлязоха много сериозно сред потребителите и все повече хора и организации се заеха в това да създават съдържание за виртуална реалност. В онлайн пространството вече могат да се намерят десетки сайтове, които предлагат клипове и дори цели филми направени за VR, а по-големите производители на игри, вече пуснаха версии на някой от най-популярните си продукти.

Ако все още не си част от тренда и нямаш подобен шлем, то ние от PimpMyMobile ти препоръчваме за начало да си вземеш най-обикновен, за да усетиш изживяването от използването му. Такива на пазара могат да се намерят между 40 и 60 лв, а при нас можеш да го намериш тук:

VR Шлемове от PimpMyMobile

Ако си доволен от видяното и смяташ да минеш на по-високо ниво, ние от Pimp My Mobile винаги можем да те консултираме за покупка на по-добри модели.

Единственото, което трябва да направиш, за да се потопиш във виртуалната реалност, е да поставиш мобилното си устройство в шлема, да пуснеш избрано от теб VR видео и да се насладиш на картината, като можеш да се въртиш и оглеждаш всичко, което се случва около теб.

 

* предупреждаваме те, че дългото използване на технологията може да причини главоболие и раздразнение на очите. Използвай с мярка.

Как тайно да прочеш съобщенията си в Messenger, Viber и WhatsApp без отсрещната страна да разбере

Социалните апликации като WhatsApp, Viber и Facebook Messenger са изключително лесни за използвани и все по-често огромна част от комуникацията ни минава през тях. Колкото приятни са те обаче, толкова и лесно можеш да разбереш, ако някой иска да те игнорира при разговор. Благодарение на нотификацията за прочетено съобщение, направо е невъзможно да се скриеш, когато прочетеш нечие съобщение, но не искаш веднага да му отговориш. Така е, освен ако не знаеш триковете.

messages

Лентата с известия

 Всички гореописани програмки изпращат съобщенията към твоя телефон, независимо дали е отключен, работиш с него или е в джоба ти. Те влизат в него и очакват да бъдат прочетени. Това е, така наречения “Push”. За да се запознаеш със съдържанието, винаги можеш да погледнеш на малката лентичка с нотификации или в големия раздел “Известия”, кой и какво ти е писал, но когато съобщенията са повече от едно, те стават невъзможни за прочитане. Когато се опитваш да игнорираш някого и да се скриеш от това, че си видял неговите съобщения, просто трябва да последваш тези малки стъпчици.

Airplane mode (Самолетен режим)

 Всички познаваме този режим, при който телефонът изключва мрежите (мобилна и Wi-Fi) и по този начин нямаш никаква връзка със света. Ето как, можеш да използваш тази функция и за още нещо.
След като съобщенията са вече Push-нати на твоя телефон, просто трябва да ги прочетеш, без отсрещната страна да разбира за това, нали така? За да не се получи досадната обратна нотификация за прочетено/видяно съобщение, просто в момента на прочитане, трябва да нямаш връзка с интернет. Включването на “самолетен режим” веднага ще прекъсне всякаква изходяща информация от твоето устройство и никаква инфомация няма да бъде изпратена към подателя, когото искаш да игнорираш. Ти спокойно можеш да прочетеш всички негови съобщения, а след това трябва да затвориш съответната програма и да деактивираш “Airplane mode”. Така апликацията остава излъгана, че съобщенията все още не са прочетени, а подателят им остава в заблуда, че ти не си ги видял.